Tutkimuskokonaisuus syntyy yhteistyössä

Kirjoittaja: E2 Tutkimus

Meillä E2 Tutkimuksessa on ilo toteuttaa tutkimuskokonaisuutta Tulevaisuuden Suomen tekijät – Osallisuutta ja yhteistyötä työelämään. Työn on mahdollistanut ainutlaatuinen ja painava kumppanijoukko, johon kuuluvat Ammattiliitto Pro, Hyvinvointiala HALI, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, oikeusministeriö, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Rakennusteollisuus RT, STTK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK, Teollisuuden palkansaajat TP ja Työeläkevakuuttajat TELA.

Halusimme tutustua kumppaneihimme paremmin ja kysyimme heiltä, mikä sai kunkin organisaation lähtemään mukaan tutkimukseen. Kysyimme myös, mikä tutkimuksen teemoista puhuttelee heitä erityisesti. Tutkimuksen kolme keskeistä teemaa ovat ulkomaalaisten työntekijöiden elämä Suomessa, sukupolvien välinen yhteistyö ja työelämän muutosten vastaanottaminen työpaikoilla.

Vastauksia esittelemme kevään 2023 aikana lyhyessä juttusarjassa täällä hankkeen verkkosivulla sekä Twitterissä @tyoelamantekija. Löydät julkaisut Twitterissä myös aihetunnisteella #TulevaisuudenSuomenTekijät.

Esittelyt päivittyvät alle.

Viimeksi päivitetty 5.6.2023.

 

Ammattiliitto Pro

Ammattiliitto Pro on monialainen ammattiliitto, jonka jäsenet työskentelevät julkisella tai yksityisellä alalla. Liittoon kuuluu 120 000 jäsentä.

Ammattiliitto Pro on yksi Tulevaisuuden Suomen tekijät -hankkeen kumppaneista. Kysymyksiimme vastasi Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa, vahvistaa demokratian rakenteita ja turvaa kansalaisten perusoikeudet. Ministeriö vastaa keskeisten oikeusjärjestystä ylläpitävien lakien valmistelusta ja oikeuslaitoksen toimintakyvystä.  

Oikeusministeriötä hankkeen seurantaryhmässä edustaa neuvotteleva virkamies, valtioneuvoston ihmiskaupan vastaisen työn koordinaattori Venla Roth, joka myös vastasi kysymyksiimme. 

Rakennusteollisuus RT

Rakennusteollisuus RT edustaa rakennusalan yritysiä elikeinopoliittisissa, teknisissä ja työmarkkina-asioissa. RT-liittoyhteisöön kuuluu yli 2 800 jäsenyritystä kuudella eri toimialalla: Talonrakennus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Talotekniikkateollisuus, LVI-tekninen urakointi ja Pinta.

Rakennusteollisuutta hankkeen seurantaryhmässä edustaa yhteiskuntasuhdepäällikkö Lauri Pakkanen, joka myös vastasi kysymyksiimme.

 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL on julkisella ja hyvinvointipalvelusektorilla työskentelevien ammattiliitto, joka yhdistää kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa työskentelevät ammattilaiset sekä näille aloille opiskelevat. Liittoon kuului vuoden 2022 alussa noin 164 000 jäsentä. 

JHL:ssä erityisasiantuntijana työskentelevä Samuli Sinisalo vastasi kysymyksiimme. Sinisalo kuuluu myös hankkeen seurantaryhmään.

 

Teollisuuden Palkansaajat TP ry

Teollisuuden Palkansaajat TP ry on jäsenliittojensa yhteistyö- ja vaikuttamisjärjestö, johon kuuluu 14 ammattiliittoa kaikista kolmesta palkansaajien keskusjärjestöstä. TP tuottaa työelämää ja työmarkkinoita koskevaa tutkittua tietoa yhteiskunnalliseen keskusteluun. TP edustaa jäsenliittojensa kautta lähes 400 000 palkansaajaa, jotka työskentelevät teollisuudessa tai sitä lähellä olevilla palvelualoilla.

Teollisuuden palkansaajien pääsihteeri Merja Jutila Roon kuuluu hankkeemme seurantaryhmään. Hän vastasi kysymyksiimme TP:n puolesta.

 

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAM on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto, johon kuuluu 190 000 jäsentä. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla.

PAMilta kysymyksiimme vastasi hankkeen seurantaryhmän jäsen, tutkimuspäällikkö Antti Veirto.

 
Edellinen
Edellinen

More foreign workers are entering the Finnish labour market – and some of them have to pay money for it

Seuraava
Seuraava

Osataanko työelämässä hyödyntää eri-ikäisten vahvuuksia?